fbpx

Op deze pagina kan je de overige blogs teruglezen

Leon in de vijver

Als de nood hoog is…..

Geschreven door Marjolein op 4 mei 2020

Als de nood zo hoog is dat je het echt niet meer op kunt houden dan.. Met die gedachte werd ik vanmorgen wakker en nu zal eenieder denken, dan ga je uit bed en ga je gewoon naar het toilet toe. Maar nee hoor, niet in mijn geval. Dat wat ik echt niet langer kon ophouden, was de drang om een duik te maken, maar hoe doe je dat in coronatijd?


Herinneringen aan Theo opgedoken

Geschreven door Saar op 25 maart 2020

We zitten binnen. We vereren Wifi, Netflix en de online tools als onze nieuwe goden. Buiten schijnt de zon, maar woedt een desastreus virus. Onze duikpakken hangen weggestopt in de kast. En de duikbril wordt hooguit gebruikt in de badkuip, of in geval van nood als beschermingsbril. Duiken heeft een andere betekenis. We duiken weg onder onze dekens, of duiken weg in onze herinneringen. ‘Toen alles nog gewoon was’.


Wil jij onder water gaan fotograferen?

Geschreven door Leon op 17 maart 2020

Een van onze zeer bevlogen onderwaterfotografen, Léon Oudenbroek, neemt je mee langs alle aspecten van onderwaterfotografie. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn ervaringen in het fotograferen, de techniek en de apparatuur, om vervolgens af te sluiten met flink wat handige tips!


Wie is ... Christina Koren -Stavast?

Wie is … Christina Koren -Stavast?

Geschreven door Roy op 9 maart 2020

Duikvereniging Sub Marine Stars bestaat ruim 40 jaar. De vereniging draait jaarlijks op de inzet van zo’n 70 actieve leden en vrijwilligers. Ons kent ons, wordt ook weleens gezegd, maar is dat ook zo? In het volgende bericht maken we beter kennis met Christina Koren -Stavast.


Goede voornemens

Geschreven door Nancy op 20 februari 2020

De jaarwisseling ligt alweer even achter ons en velen kijken daar elk jaar weer tegenaan als: nieuw jaar, nieuwe kansen. Als bonus lag er nu zelfs een decennium met nieuwe mogelijkheden voor ons. Goede voornemens voor die nog onbevlekte toekomst betreffen vaak het opvijzelen van de gezondheid. Regelmatig sporten en bewuster eten moeten soelaas bieden en wie ondanks alle ontmoedigingsmaatregelen nog stevig doorrookte, drukte dapper die peuk definitief uit.


Verschillende typen leden

Geschreven door Saar op 16 december 2019

De dagen worden steeds korter en de avonden steeds langer. Buiten is het fris en het water van Zeeland lijkt ver weg. Tijd voor cocoonen met kaarsjes op de bank en tijd voor de een luie zondag en tijd voor wat reflectie. Zo ook op onze duikvereniging bijvoorbeeld. Een mooie mix van mensen van allerlei pluimage, van kort, dik, lang, brabo’s, Hagenaars en Hagenezen, en Leidschendammers niet te vergeten. En van verschillende typen leden. Wat ons bindt, is de duiksport en onze vereniging. Fijn dat er binnen onze vereniging ruimte is voor al die verschillende leden.


Introductieavond: gezonde spanning

Geschreven door Nancy op 12 november 2019

“Hmm, ik vind het eigenlijk best spannend”, bekent een van onze gasten met een kop koffie in de hand. Het kopje rammelt nog net niet op het schoteltje, maar de zenuwen zijn duidelijk zichtbaar. Het is weer tijd voor de jaarlijkse introductieavond. Op twee dinsdagavonden in het najaar verwelkomen we geïnteresseerden om kennis te maken met Duikvereniging Sub Marine Stars door middel van een proefduik en dat is voor sommigen best een beetje eng.


Neteldieren, dat zou ik moeten weten

Geschreven door Saar op 30 september 2019

Vrijdagavond was ik door de regen aan het fietsen. Op naar het weekend? Nee, op naar de theorieavond van onze biologie-specialty Neteldieren. Samen met andere enthousiaste leden van onze Duikvereniging Sub Marine Stars laten we ons scholen in de wondere wereld van de Neteldieren. Ton is zo gastvrij geweest zijn grote bedrijfsruimte voor deze gelegenheid om te toveren tot een heus chil-honk, compleet met zes oude hangbanken. Heerlijk om ook als volwassenen eens zo te kunnen onderuitzakken op een grote zolder.


Reddingsoefening: een halve dag bewusteloos?

Geschreven door Ton op 20 september 2019

Nee gelukkig niet maar waarom dan deze aanhef?! Lees mijn avontuur als slachtoffer. Blog van Ton Klerks over de Reddingsoefening van Duikvereniging Sub Marine Stars in samenwerking met Reddingsbrigade Leidschendam. Ton blogt vanuit het perspectief van een ‘slachtoffer’.


Bootduik met “De Helga”

Geschreven door Saar op 17 september 2019

Tring. tring, tring, tring. Allemachtig waarom gaat die wekker nu weer zo vroeg af. Het is toch zondag?! Slaperig geef ik een klap op het ding. Ik heb nog zo’n ouderwetse wekker. Volgens Wikipedia “Een wekker is een klok, die op een vooraf ingesteld tijdstip een geluid of een ander signaal geeft, met het doel de gebruiker te wekken. Als men wakker is, kan het geluid afgezet worden. De klassieke wekker is een mechanische klok, die iedere dag opgewonden moet worden.” Kortom, ik ben dus wakker en ik weet ook weer waarom. Vandaag staat de jaarlijkse bootduik met ‘De Helga’ op het duikprogramma.


Favoriete duikstekken in Nederland!

Geschreven door Patrick op 6 september 2019

In Nederland is heel veel te zien onderwater, zowel in zoetwater als zoutwater, is heel veel onderwaterleven, van heel groot tot microscopisch klein en soms is alleen de uitbundige begroeiing met daartussen een enkele vis al mooi genoeg om een leuke duik te maken. Duikinstructeur Patrick Peschke beschrijft hieronder vijf van zijn favoriete duikstekken.


Veilig Leren duiken!

Geschreven door Marco op 23 augustus 2019

Je hoort het heel vaak: duiken… dat is toch best gevaarlijk? En met de soms nare krantenberichten denk je dat helaas bijna ook, maar in de praktijk valt het allemaal mee, als je je maar aan de regels houdt. Tijdens je duikopleiding leer je veilig te duiken en de veiligheid van je buddy te waarborgen voor, tijdens en na de duik. Hieronder legt Marco de Haas, coördinator opleidingen en bestuurslid, precies uit wat we als vereniging allemaal doen om iedere duik veilig te laten verlopen.


De eerste duik!

Geschreven door Saar op 16 augustus 2019

Iedereen die in Nederland duikt of heeft gedoken kent het gevoel van de eerste duik in Nederlands water. De spanning van duiken in water dat overduidelijk niet zo helder is als de tropische stekken. En wat doet het koude water met je? Saar is al enkele jaren een zeer actief lid van de vereniging en vertelt over haar eerste duikervaring in Nederland.


Assisteren kun je leren

Geschreven door Nancy op 14 augustus 2019

In gesprek met niet-duikers rijst vanzelf de vraag: raak je na al die jaren niet een keer uitgekeken hier? Daaraan voorafgaand zijn de overbekende vragen over duiken in Nederland al gesteld: Is er dan wel wat te zien? Heel veel: krabben, kreeften, verschillende vissoorten… Maar het is toch donker? Duiklampen brengen ruim voldoende licht in de duisternis. Koud? Er zijn tegenwoordig fantastisch warme duikpakken (zeg ik dapper als extreme koukleum, maar je wilt het toch positief brengen, hè). Iedereen die in Nederland duikt, kent deze conversaties, maar eerlijk gezegd heb ik op de vraag of je hier niet uitgekeken raakt pas sinds een paar jaar een écht antwoord, sinds ik ging assisteren.


Een duikweekend vol gezelligheid

Geschreven door Saar op 14 augustus 2019

Het is guur weer bij het duikweekend. Gelukkig staat er een grote partytent met picknicktafels op het campingveld opgesteld. Een grote ketel warm water hangt klaar voor de hete thee. De duikers kruipen langzaam uit de koepeltentjes en zijn klaar voor de ‘early morning’ duik. Want duiken zullen we, dit weekend…

error: U kunt geen foto\'s downloaden