fbpx

Afsluiting zwembadseizoen met ludieke spelletjesavond

Afsluiting zwembadseizoen met ludieke spelletjesavond

De laatste avond van het SMS-binnenwaterseizoen is geweest en wat hebben we weer een plezier gehad. Het “Krokodillen” als afsluiter zal door ieder die aanwezig was en in het water lag niet snel vergeten worden! Het begon natuurlijk met het nieuws via de SMS-Update en mail van de evenementencommissie met de aankondiging van een knallende afsluiter op de laatste avond in het zwembad. Enkele weken eerder waren de koppen bij elkaar gestoken voor “De (nu al…) beroemde Reis om de Wereld”

Daar stond hij op dinsdagavond 2 april in zwembad De Fluit om 21:00 uur; onze Reisleider Walter met een groene pet op aan de waterkant. De gele paraplu ontbrak maar zijn stem compenseerde dit ruim en was luid en duidelijk te horen! De reizigers werden voor vertrek ingedeeld en na een laatste instructies stond ieder klaar waarna het vertrek signaal klonk!

Het was hardwerken, zweten en soms ook rillen van de kou wat je allemaal niet zou verwachten bij een vakantiereis. Walter was duidelijk, er moest gewerkt worden, de oude NOB-tijden braken weer aan zoals hij vertelde en dat hebben de reizigers geweten. Maar voor allen een compliment! Want ieder hield zijn hoofd bovenwater en soms ook onder maar dan was het ook de bedoeling.

Wat had Walter zoal bedacht om deze met recht “De (nu al…) beroemde Reis om de Wereld” te ondernemen. Er waren 6 banen uitgezet in het zwembad. Nr.1 – reddend zwemmen; met de verschillende hulpgrepen, denk aan de kopgreep, duwgreep, okselgreep maar ook de tandemgreep die was nieuw, snel en eigenlijk ook wel de mooiste!  Vervolgens kwam nr.2 – Oma moet ook mee; de reddingspop die als Oma onderwater lag moest verplaatst worden. Bij het volgende fluitsignaal was daar nr.3 – doe eens wat anders aan; – dit was worstelen met de verschillende maten vesten van XXL tot XXS met de vraag; past alles nog wel? Vervolgens nr.4 – kijk mij nou knap zijn; dit was elkaars zonnebril (onderwater) doorgeven en naar boven voor een vakantiekiekje. Was dit nog niet genoeg nr.5 -blaas een SMB onderwater op; zwem naar de overkant en vervolgens kom onderwater weer terug. De laatste was wel bijzonder, namelijk nr.6 – doe alles uit; (behalve je zwemkleding) om vervolgens na een hoekduik het weer op te halen!

Tenslotte volgde de afsluiter met een rondje krokodillen. De reis om de wereld 2024 was volbracht en tijd voor een warme douche en wat lekkers met dank aan Maurice en Rick. En verder veel gezelligheid in de kantine.

Leuk dat er zoveel waren gekomen als deelnemer of als uitzwaaier.
Iedereen bedankt en wij zien jullie graag buiten aan de waterkant!

Namens Walter, Monique en Rob
SMS – Evenementen Commissie

error: U kunt geen foto\'s downloaden