fbpx

Samen zie je meer!

Samen. Nederland. Ontdekken. Duikvereniging Sub Marine Stars is de leukste duikvereniging van de Haaglanden. De vereniging waar het ontdekken van Nederland en het gezamenlijk veilig duiken centraal staat. Het is namelijk een bloeiende vereniging die uitsluitend georganiseerd wordt met enkel vrijwilligers.

Hoe het allemaal begon..

Sinds 1978 organiseert Sub Marine Stars duikactiviteiten voor haar leden. Met behulp van ongeveer 65 enthousiaste duikers zorgen we voor hoog kwalitatieve duikopleidingen en beoefenen we de watersport. De leden in opleiding worden begeleid door een team van acht deskundige duikinstructeurs. De opleidingen zijn gebaseerd op en voldoen aan de richtlijnen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Deskundige duikinstructeurs

Het team van duikinstructeurs is erg belangrijk binnen onze vereniging. Zij zorgen ervoor dat we drie opleidingen kunnen aanbieden aan onze leden. En ze zorgen ervoor dat leden duikvaardig zijn en blijven. Leden kunnen in het bezit komen van drie brevetten. Duiken NOB 1*, Duiken NOB 2* en Duiken NOB 3*. Het is ook mogelijk om lid te worden zonder een cursus. Je bent dan wel in bezit van minimaal NOB 1*. Of je bent in het bezit van een vergelijkbaar brevet.

Het bestuur van Sub Marine Stars

Ten tweede is het bestuur een onmisbare groep in de vereniging. Dit is een team van vijf leden die hard werken om de continuïteit van de vereniging te bewaken. Het bestuur bestaat uit vijf functies: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Duikcoördinator en Algemeen. Jaarlijks verantwoordt het bestuur de gemaakte keuzes in de ledenvergadering. En vieren we het bestaan van de vereniging met de Nieuwjaarsborrel.

Zonder leden, geen vereniging

Ten derde heeft Sub Marine Stars als benoemd zeker 75 leden. Samen leveren we eigenlijk alles wat je nodig hebt om te kunnen duiken: een bruikleenset, lidmaatschap NOB, duikverzekering, reanimatietraining, tijdschrift Onderwatersport en deelname aan duikactiviteiten. Dit pakket zorgt ervoor dat we samen veilig Nederland kunnen ontdekken.

Een actieve vereniging

Onze duikactiviteiten kan je verdelen in twee seizoenen. Zo organiseren we in het winterseizoen trainingen. Dit doen we voor zowel duikers in opleiding als duikers die lid zijn van de vereniging. Voor het zomerseizoen selecteren we de leukste duikstekken van Nederland. Zo zijn we vaak in Zeeland te vinden.

Sinds kort bestaan meerdere commissies die veel werkzaamheden voor de vereniging doen. Voorbeelden zijn de barcommissie, de evenementencommissie en de communicatiecommissie. Het zijn allen commissies die maandelijks veel energie in de vereniging steken. De vereniging is hierdoor goed actief. Dat is ook te zien aan de gezellige barbecues en aan de borreltjes die in regelmaat worden georganiseerd. Ten slotte is het fijn aan onze vereniging dat alles mag, maar niets moet.

Meer..

Meer lezen over Sub Marine Stars? Vind in de onderstaande links onze statuten, het huishoudelijk reglement en het privacy statement.

error: U kunt geen foto\'s downloaden